2 pomysły na wegańską jaglankę

Dużo osób wie, że jestem ogromną fanką kaszy jaglanej – nawet nie ze względu na jej prozdrowotne działanie, ale bardziej dlatego, że można przyrządzić z niej dosłownie wszystko – od ciast, przez wytrawne i słodkie kremy, skończywszy na wszelkich tartach.

Dziś chciałabym się z Wami podzielić dwoma pomysłami na śniadanie w 15 minut 🙂

Jaglanka truskawkowa

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jaglanej
  • Garść truskawek
  • 3 łyżki jagieł ekspandowanych
  • Garść malin

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotuj do miękkości.
  2. Zmiksuj z truskawkami.
  3. Podaj z jagłami i malinami.

Jaglanka lawendowa

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jaglanej
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki marmolady borówkowej
  • Garść świeżej lawendy
  • 1 łyżka płatków kokosowych

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotuj do miękkości.
  2. Zmiksuj z mlekiem kokosowym i marmoladą.
  3. Podaj z płatkami kokosowymi i lawendą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *